Павел Викторович

Гідромасажна ванна в квартирі. Як працює гідромасаж у ванні.

Гідромасаж у ванні. Чи корисна гідромасажна ванна в квартирі. Що таке джакузі, як вона працює.

Ванна з гідромасажем говорить не тільки про достаток своїх господарів. Її наявність в будинку вражає більше, ніж найдорожчи меблі. Можна відмінно помитися, користуючись звичайною ванною і душем. Але тільки в гідромасажній ванні можна отримати професійний масаж прямо у себе вдома.

Гідромасажні ванни Jacuzzi

Історія винаходу гидромассажной ванни також дуже цікава. Італійська прізвище Jacuzzi відоме в Україні давно. Але мало хто знає, як саме брати Jacuzzi винайшли ванну з гідромасажем.

В італійській провінції Фріулі жили сім братів. Після Другої світової вони емігрували в Америку. Тут брати показали себе хорошими винахідниками. А своє прізвище вони прославили завдяки малюкові, що жив по сусідству.

Цей хлопчик захворів і повинен був щодня проходити фізіотерапевтичні процедури. Лікарня, де могли зробити процедури, була занадто далеко від будинку. Один з братів вирішив допомогти малюкові. Він придумав прилад, що став попередником ванни з гідромасажем.

Пристрій поміщали в ванну, і в воді утворювалися струмені, змішані з повітрям.

В наш час фірма Jacuzzi (Джакузі) відома в усьому світі. Вона є головним постачальником винаходів в області гідромасажу.

Чи корисна гідромасажна ванна?

Гідромасаж здатний позитивно впливати на всі зони організму. З його допомогою виводяться токсини і шлаки, нормалізується обмін речовин, поліпшується циркуляція крові. Жінок особливо тішить те, що ця приємна процедура прекрасно бореться з целюлітом. Ніхто не відмовиться поніжитися у ванні, отримуючи при цьому корисне лікування не виходячи з квартири.

Гідромасажна ванна
Гідромасажна ванна

Гідромасажна ванна влаштована так, щоб якомога краще впливати на всі «куточки» тіла.

Форсунки, з яких надходять струмені води з повітрям, легко регулюються. Напрямок цівок йде під певним кутом. Це зроблено для того, щоб їх дія була більш м'якою. Завдяки такому напрямку цівок кров починає посилено циркулювати, і не застоюється на периферії.

Одна з найприємніших процедур - це повітряний масаж. Маленький гейзер, що б'є знизу, позитивно впливає на спину і поперек, та знімае нервове і м'язове напруження. Людина отримує масаж і море задоволення.

Існує режим, який об'єднує масаж двох видів: повітряний і класичний. Є й ванни, в яких передбачений режим східного масажу. Тут ванна замінює руки вправного майстра масажу школи шиацу. Використовується так званий ефект «водних пальців», що впливають на біологічно активні точки вздовж хребта.

Бувають і ванни з знеболенням і дезінфекцією. У таких моделях разом з повітрям в воду подається озон. Але самими дивними й перспективними вважаються ванни з ультразвуком.

Ультразвукові хвилі прекрасно розподіляються в суміші повітря і води. Універсальні форсунки об'єднують разом ультразвукові промені і гідромасажні струмені. Це дає приголомшливий ефект.

Хвилі механічних коливань ультразвуку миттєво стискають, а потім розпрямляють клітини масажованих ділянок тіла. За допомогою теплового ефекту збільшується приплив крові до тканин. При цьому робить свою справу і гідромасаж. Він нормалізує обмін речовин і попереджає целюліт.

Ультразвукові промені не мають протипоказань і впливають позитивно при будь-якій тривалості масажу.

Як працює гідромасаж у ванні

Користуватися ванною не важко, потрібен лише невеликий навик. Найпростіші - ванни з пневматичним управлінням. На борту такої ванни розташовані рукоятки і кнопки, за допомогою яких регулюється гідромасаж. Є ванни з сенсорною панеллю і пультом дистанційного керування. Цей варіант дає можливість запрограмувати весь процес, починаючи з виду масажу до послідовності процедур.

Приклад гідромасажною ванною
Приклад гідромасажною ванною

Догляд за ванною також не вимагає багато часу. Ванни миють себе самі. Прості моделі - за допомогою гідромасажу. У більш складних передбачений режим автоматичного миття з дезінфекцією. Є ванни з автоматичним очищенням самих себе і трубопроводу перед і після закінченням сеансу.

Матеріал сучасних ванн - акрил, укріплений скловолокном. Він не викликає алергії, має приємний блиск і прекрасну теплоізоляцію.

Деякі виробники забарвлюють внутрішню поверхню вже готової ванни. Термін придатності ванни збільшується при пресуванні з уже забарвлених листів акрилу. Зараз найбільш популярний акрил з напиленням кольорової мармурової крихти.

Швидше за все купити квартиру з уже встановленою сучасною ванною не вийде. Вам доведеться самостійно вирішувати багато питань - починаючи від видів ванн і закінчуючи питаннями її установки. Дана стаття допоможе вам запастися терпінням в захоплюючому процесі облаштування свого будинку і уникнути багатьох проблем.

Сподобався матеріал? Будемо вдячні за репости.
Популярні статті: